Metamorfoses

Soms was het best schokkend hoe de cavia's in de opvang binnen kwamen. Ik houd er niet van om een site vol schreeuwerige drama verhalen te maken, maar ben ook te trots op sommige resultaten om ze helemaal niet te laten zien.
Hieronder dus een aantal voor- en na foto's van cavia's die hier gebracht zijn.
Emmy

Emmy is door een kinderboerderij gebracht, waar door mensen een beer over het hek gezet was in hun zeugengroep. Daardoor hadden ze opeens vele zwangeren en dus vele jonkies, waardoor ze het niet meer aan konden. Emmy is zwanger binnengekomen, zonder verdere zichtbare gezondheidsproblemen. Maar als je de foto ziet van een paar weken later, dan vermoed je toch dat ze bepaalde vitamines, rust of aandacht te kort is gekomen. Van een schijnbare borstelcavia werd het opeens een mooie peruvian.
Kappa

Kappa is gekomen in een groep van 54 cavia's, die anders als slangenvoer zouden dienen. Beertjes en zeugjes bij elkaar, waardoor zo'n 20 zwangeren! De hobby van deze eigenaar was dus wel heel erg uit de hand gelopen. De cavia's zaten onder de schurft, schimmel en wonden.
Lily

Lily is gekomen in een groep van 12 cavia's. Ze zaten in een kooi met twee verdiepingen, zonder trapje. Dat ging dus niet goed, want ze vielen gewoon door het gat. De cavia's zaten allemaal onder de schurft, schimmel en wondjes.
Mary

Mary is samen met Christ door mij en mijn man gevangen naast een bokkenweitje. De eigenaar van dat weitje belde me dat er twee cavia's naast zijn terrein gedumpt waren. Twee zielige humpies, bibberend van kou en angst. Kale plekken, schurft....je blijft je verbazen over het waardeloze gedrag van sommige mensen.
Troy

Troy is in de opvang gekomen nadat ze door een scheiding niet genoeg aandacht meer kreeg. De vrouw des huizes was vertrokken, had de cavia's achtergelaten, terwijl de man des huizes vrachtwagenchauffeer is en dus niet aanwezig om de cavia's de juiste verzorging te geven.© CaviaOpvangRozan 2017