Cavia's kopen

U vindt hier de beertjes en zeugjes die herplaatst kunnen worden.

Alle cavia's worden bij binnenkomst (preventief) behandeld tegen parasieten.

Omdat cavia’s groepsdieren zijn, worden zij alleen per twee (of meer) uitgeplaatst, tenzij u al een cavia heeft natuurlijk, waar de nieuwe cavia bij gezet kan worden.

Uiteraard moet goed gekeken worden of de gewenste combinatie mogelijk is.
De leukste combinatie is een gecastreerde beer samen met een zeugje. Dit geeft het minste gekibbel en machtsstrijd onderling.
Toch zijn er al veel bestaande koppeltjes van twee zeugjes of twee beertjes, waarbij het zonde zou zijn om ze te scheiden. Zij mogen dan ook samen herplaatst worden. Voorwaarde is altijd, dat als het in de toekomst toch gekibbel zou worden onderling, er een oplossing gezocht wordt, waarbij er geen enkele cavia alleen komt te zitten. Uiteraard help ik als opvang graag mee om dan een oplossing te zoeken.

Wij vragen voor zeugjes een bijdrage van €15,00. Voor gecastreerde beren vragen wij €32,50, als bijdrage aan de operatie-kosten.

Cavia’s moeten ruimte hebben en moeten derhalve in een hok/kooi komen die minstens 100 x 50 cm groot is. Tevens moeten de cavia’s zich voldoende bezig kunnen houden met bijvoorbeeld een knaaghuis, een hooibal of tunnels.
Een cavia in een klein hokje stoppen met voer en water is echt onvoldoende!!!!!

Als u een cavia uit komt zoeken, mag u ze uiteraard uitgebreid knuffelen en eventueel de cavia meenemen die u al heeft, om te kijken of het samen klikt! Dit laatste is soms wel moeilijk in te schatten, omdat het toch even een stressmoment is voor beide cavia's. Dus rustig thuis uitproberen mag ook. Klikt het dan toch niet, dan mag de cavia natuurlijk nog terug gebracht worden. Zet de cavia's thuis samen in een ruime omgeving, of in ieder geval in een schoongemaakte kooi (zoveel mogelijk de luchtjes van de eerste cavia verwijderen van kooi en accessoires), met voor iedere cavia een mogelijkheid om weg te kruipen en een eigen voerbakje. Dan heeft de koppeling de grootste kans van slagen.

Kijk voor extra informatie eventueel ook even onder het kopje "Berenkoppels".

Voor het kopen van cavia's mail naar info@CaviaOpvangRozan.nl of neem contact met ons op op telefoonnummer 085-7501048. 's Avonds en in het weekend ben ik telefonisch niet bereikbaar. Mailcontact is voor de opvang handiger en kan ook vaak sneller beantwoord worden!!

WEGENS OMSTANDIGHEDEN IS DE OPVANG GESLOTEN. ER ZIJN GEEN HERPLAATSBARE CAVIA'S MEER!!
© CaviaOpvangRozan 2017