Adoptie

Hier vindt u de cavia’s die om diverse redenen niet uitgeplaatst kunnen worden. Te denken valt aan leeftijd of ziekte.
Zij mogen lekker hier blijven en krijgen hier een fijn verder leventje.
Om dit te kunnen bekostigen is uw steun hard nodig. Het is mogelijk deze cavia’s te adopteren. Voor een bijdrage van 16 euro per jaar krijgt u een foto van uw cavia en wordt u op de hoogte gehouden over zijn/haar gezondheid. Daarnaast breng ik tweemaal per jaar een algemeen verslag uit over het wel en wee in de opvang. Ook mag u, op afspraak, natuurlijk langskomen om uw caviaatje te bezoeken en te knuffelen.

Omdat een cavia per jaar veel meer kost dan deze 16 euro en omdat ik merk dat mensen het toch leuk vinden om op deze manier de opvang te steunen, is het mogelijk dat een cavia door meerdere mensen geadopteerd wordt. Dus mocht er bij een cavia al een naam staan, dan kunt u deze toch ook nog adopteren, als u dat graag wilt. Uiteraard krijgt u dan ook twee keer per jaar een verslag en uw naam komt er ook bij te staan als u dit leuk vindt!!

U kunt ons een mail sturen, welke cavia u zou willen adopteren info@CaviaOpvangRozan.nl.
Danielle

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: april 2013

Danielle werd hier samen met een beertje gebracht. Helaas overleed dit beertje vrij snel. Ik heb haar toen even tussen een paar blijvertjes gezet omdat daar plaats was en ze voelde zich daar meteen op haar gemak. Toen ik haar daarna echter een paar keer bij andere cavia's probeerde te zetten, reageerde ze gigantisch fel en viel extreem aan. Mijn conclusie was dat ze even genoeg op haar bordje gehad heeft en ik heb haar dus weer de rust in het blijvertjesgroepje gegeven.

Danielle is geadopteerd door Marjolijn den Hartog. Heel hartelijk bedankt!!!
Danielle is geadopteerd door Xandra. Heel hartelijk bedankt!!!
Danielle is geadopteerd door Rosalie. Heel hartelijk bedankt!!!
Draakje

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: november 2011

Draakje heeft al een aantal verhuizingen achter de rug, maar had steeds de pech dat ze niet echt gewild was. Zij mag nu lekker hier blijven en eindelijk een zeker leventje leiden.

Draakje is geadopteerd door Dorien Gemels. Heel hartelijk bedankt!!!
Draakje is geadopteerd door Xandra. Heel hartelijk bedankt!!!
Draakje is geadopteerd door Juliëtte Dufornee. Heel hartelijk bedankt!!!
Elfie

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: ca half oktober 2014

Elfie is met vier anderen gebracht door de dierenambulance omdat ze ergens in een doos gevonden waren. Vier extreem bange cavia's, die zo een halve meter in de lucht sprongen van angst. Elfie heeft een satijnvacht en kan dus mogelijk de satijnziekte gaan krijgen. Ze stond gewoon herplaatsbaar, maar gezien haar angst en satijnvacht is ze natuurlijk niet zo'n gewild meisje. Ik probeer haar hier nu met Knabbel te koppelen en hoop dat ze op die manier dan een fijn nieuw thuis kan krijgen zonder verdere onzekerheid en zonder angst te hoeven hebben voor nog meer onbekende, vervelende situaties.

Elfie is geadopteerd door Dieudonnee Cobben. Heel hartelijk bedankt!!!
Elfie is geadopteerd door Manon. Heel hartelijk bedankt!!!
Ginny(2)

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: ca okt 2011

Ginny is samen met Lilly naar de opvang gebracht op ca 5,5-6 jarige leeftijd, omdat er niet meer zoveel aandacht voor was. Lilly is met een slecht oogje binnengekomen en Ginny met cystes. Ik heb daarom besloten dat ze op hun oude leeftijd hier mogen blijven.

Ginny is geadopteerd door Fleur en Yvonne van den Berg. Heel hartelijk bedankt!!!
Ginny is geadopteerd door Peter en Christa van den Nieuwenhuizen. Heel hartelijk bedankt!!!
Julia

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: 13 april 2010Julia is een zeugje uit het eerste nestje dat hier in de opvang geboren is. Omdat onze dochter net een goed rapport kreeg op die dag en omdat we een cavia uit het eerste nestje toch wel heel speciaal vonden, mag Julia hier blijven.


Julia is geadopteerd door Mieke Keijers en klas BB1 van de Reis van Brandaan. Heel hartelijk bedankt!!!
Julia is geadopteerd door Peter en Christa van den Nieuwenhuizen. Heel hartelijk bedankt!!!
Julia is geadopteerd door Rob, Karen en Milan Raymakers. Heel hartelijk bedankt!!!
Knabbel(9)

Geslacht: Beertje
Geboortedatum: ca half januari 2015

Knabbel is naar de opvang gekomen als klein ukkie, met al een heftig begin van zijn leventje. Hij werd op een markt gekocht door zijn vorige baasjes. Thuis bleek hij schurft te hebben. Hij had hier echter zoveel pijn van, dat de baasjes hem niet konden behandelen omdat hij hen beet. Omdat dit niet werkte met een kind in huis, is hij samen met zijn maatje naar de opvang gekomen. Hier heeft hij mij ook 1 keer flink gebeten, maar toen hij merkte dat ik daar niet van onder de indruk raakte en hem even goed ging behandelen, kreeg ik al snel een heel leuke band met dit jochie. Hij is inmiddels helemaal opgeknapt en een ontzettend tam lief ventje geworden. Ik heb dan ook besloten hem hier te houden. Het lukt meestal om me niet te hechten aan de beestjes, zeker als ik weet dat ze hartstikke leuk terecht komen bij nieuwe baasjes. Maar om dit beestje weg te doen voelde als een verraad naar hem, nu hij mij helemaal is gaan vertrouwen.

Knabbel is geadopteerd door Astrid de Blieck. Heel hartelijk bedankt!!!
Knabbel is geadopteerd door Peter en Christa van den Nieuwenhuizen. Heel hartelijk bedankt!!!
Knabbel is geadopteerd door Jacky van der Vleuten. Heel hartelijk bedankt!!!
Lieke

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: februari 2013

Lieke is in een groepje van tien naar de opvang gekomen. Zij kwam binnen met drie bumblefoot-jes. Dit is een zeer ernstige, moeilijk te genezen aandoening. Vaak duurt dit maanden voordat het geneest en heel vaak lukt het ook niet en komen ze te overlijden. Voor haar dus geen herplaatsing, maar gaan we hard haar best doen om haar er boven op te krijgen en ondertussen hier een stabiel leventje bieden.

Lieke is geadopteerd door Jacky van der Vleuten. Heel hartelijk bedankt!!!
Lieke is geadopteerd door Dieudonnee Cobben. Heel hartelijk bedankt!!!
Lilly(5)

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: ca okt 2011

Lilly is samen met Ginny naar de opvang gebracht op ca 5,5-6 jarige leeftijd, omdat er niet meer zoveel aandacht voor was. Lilly is met een slecht oogje binnengekomen en Ginny met cystes. Ik heb daarom besloten dat ze op hun oude leeftijd hier mogen blijven.

Lilly is geadopteerd door Fleur en Yvonne van den Berg. Heel hartelijk bedankt!!!
Lilly is geadopteerd door Roos Neijenesch. Heel hartelijk bedankt!!!
Marika

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: 20-04-2012

Marika is in de opvang geboren omdat haar moeder zwanger gebracht was. Ik was meteen helemaal weg van dat kleine krullebolletje, maar kon me er net van weerhouden haar hier te laten, omdat er meteen heel lieve mensen in haar geinteresseerd waren. Ze heeft daar dan ook meer dan twee mooie jaren mogen wonen. Nu is echter haar maatje overleden en vond haar baasje het te moeilijk om steeds opnieuw het verdriet van overlijden mee te maken. Ze wilde er daarom liever geen cavia bij, maar ook Marika niet alleen laten zitten. Ze is daarom weer naar de opvang gekomen. Ik kan het nu niet een tweede keer over mijn hart verkrijgen haar weg te doen. Zij mag dus, alsnog, lekker hier blijven.

Marika is geadopteerd door familie Azevedo Brugman-Ten Hengel. Heel hartelijk bedankt!!!
Marika is geadopteerd door Rosalie. Heel hartelijk bedankt!!!
Mary

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: geschat op juni 2013

Ik kreeg een telefoontje van een bokkenweitjes-eigenaar, dat er twee cavia's naast zijn terrein gedumpt waren. Mijn man en ik er naar toe...wat een zielige hoopjes daar tussen het blad. Zielig piepend om hulp. We hebben ze kunnen vangen en ik heb ze maar Mary en Christ genoemd met het idee van merry christmas...dat ze dat toch nog gegund was. Ik had ze een tijd op de site staan bij de herplaatsers, maar ik voel zo'n band met deze twee dat ik er voor kies ze niet te herplaatsen. Genoeg avontuur voor deze twee....nu mogen ze hier lekker genieten.

Mary is geadopteerd door Jo en Mieke Keijers. Heel hartelijk bedankt!!!
Mary is geadopteerd door Inge Frauenfelder. Heel hartelijk bedankt!!!
Mary is geadopteerd door Harry en Alda Sleegers. Heel hartelijk bedankt!!!
Mick(4)

Geslacht: Beertje
Geboortedatum: ca augustus 2015

Mick is naar de opvang gekomen met een scheef hoofdje en een heel fragiel lijfje. Volgens de dierenarts was er nu geen reden voor bezorgdheid en kon het hoofdje het gevolg zijn van een vroegere middenoorontsteking. Hij is daarom toch herplaatst. De koppeling verliep echter niet goed. Het zeugje was vrij dominant en Mick extreem angstig. Terug in de opvang blijf ik me toch zorgen maken om zijn gewicht dat maar niet toe wil nemen. Ik had gehoopt dat hij in een stabiele situatie met vriendinnetjes snel een forser mannetje zou worden, maar het blijft nu toch een beetje een zorgenkindje. Hij blijft daarom hier, zodat hij niet weer verhuisstress hoeft te krijgen met de bijbehorende gevolgen voor zijn gezondheid.

Mick is geadopteerd door Laurie en Marlijn Huigen. Heel hartelijk bedankt!!!
Mick is geadopteerd door Astrid de Blieck. Heel hartelijk bedankt!!!

Mimi

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: februari 2014

Mimi is nog niet zo oud, nu ze voor de tweede keer in de opvang is gekomen, maar heeft zo langzamerhand wel genoeg meegemaakt in die korte tijd. De eerste keer kwam ze met een verleden van veel verhuizingen en te jong, te veel nestjes. Ze is gelukkig heel fijn herplaatst geweest, maar helaas is haar maatje overleden en kunnen haar baasjes door omstandigheden niet langer voor cavia's zorgen. Omdat ze terugkwam met het verhaal dat ze daar toch ook redelijk bang is gebleven en niet zo van oppakken houdt heb ik besloten haar niet weer opnieuw stress van een nieuwe omgeving aan te doen en haar eindelijk een rustige plek hier in de opvang te gunnen.

Mimi is geadopteerd door Hester. Heel hartelijk bedankt!!!
Mimi is geadopteerd door familie Terluin. Heel hartelijk bedankt!!!
Nona

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: ca augustus 2014

Nona is in een groepje van 6 naar de opvang gekomen, omdat hun baasje met heel veel verdriet wegens omstandigheden en gezondheidsproblemen afscheid moest nemen van de cavia's. Ik verloor die week mijn geliefde Kokki en heb toen besloten mijzelf te mogen troosten door het houden van Nona. Ze zit o.a. bij de al even mooie knapperd George.

Nona is geadopteerd door Jo en Mieke Keijers. Heel hartelijk bedankt!!!
Nona is geadopteerd door Xandra. Heel hartelijk bedankt!!!
Nona is geadopteerd door Rosalie. Heel hartelijk bedankt!!!
Peanut

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: juni 2013

Peanut is naar de opvang gekomen met allemaal kale plekken op haar lijfje. De dierenarts van de vorige eigenaar dacht dat ze dat bij zichzelf deed door stress van eenzaamheid. Ikzelf denk ook aan stress, maar niet zozeer dat ze dit zelf doet, want daarvoor kan ze er op lang niet alle plekken bij. Ik vind het dan ook belangrijk te zien hoe ze zich ontwikkelt als ze in een stabiel plekje met soortgenootjes zit en daarom blijft ze nu hier in de opvang.

Peanut is geadopteerd door Edgar Vredenbregt. Heel hartelijk bedankt!!!
Peanut is geadopteerd door Marcelle. Heel hartelijk bedankt!!!
Peanut is geadopteerd door Harry en Alda Sleegers. Heel hartelijk bedankt!!!
Suzy(2)

Geslacht: Zeugje
Geboortedatum: ca april 2013

Suzy is hier gekomen omdat ze niet in de groep paste bij haar vorige baasje en (door angst?) alle kanten op vloog en voor veel onrust zorgde. Hier in de opvang heb ik ook diverse koppelpogingen moeten doen. Óf ze was agressief tegen anderen, óf ze zat doodongelukkig in een huisje. Uiteindelijk heb ik haar in een blijvertjes groep gezet en hier klikte het wonder boven wonder meteen heel goed. Eindelijk was ze op haar gemak en kon ze samen met de anderen genieten. Ik wil haar daarom niet nog een aantal herplaatsingen aandoen, voordat ze eindelijk een nieuw baasje vindt, waar ze zich in de groep gelukkig voelt.

Suzy is geadopteerd door Adje en Lauke Nijssen. Heel hartelijk bedankt!!!
Suzy is geadopteerd door Inge Frauenfelder. Heel hartelijk bedankt!!!© CaviaOpvangRozan 2017